• царини

Џенет Јелен: Засега остануваат американските царини за кинески стоки

САД влегоа во процес на нова проценка на пристапот кон Кина, но царините за кинески стоки што беа наметнати од администрацијата на поранешниот претседател Доналд Трамп, засега нема да се променат, изјави американската секретарка за финансии, Џенет Јелен за за телевизија „Си-Ен-Би-Си“. – Засега ги задржуваме тарифите што беа воведени од администрацијата на Трамп. Понатаму …

Џенет Јелен: Засега остануваат американските царини за кинески стоки Read More »