• хрватска

Здравко Мамиќ останува во БиХ, нема да биде екстрадиран во Хрватска

Поранешниот извршен потпретседател на хрватскиот шампион Динамо Загреб,, Здравко Мамиќ нема да биде екстрадиран во Хрватска, одлучи судот во Босна и Херцеговина. Како што пренесува „Дневни Аваз“, Хрватска бараше Мамиќ да им биде изречен на хрватските власти бидејќи против него веќе се води процес поради подмитување на судија во Осијек. Пред неколку месеци, Мамиќ призна …

Здравко Мамиќ останува во БиХ, нема да биде екстрадиран во Хрватска Read More »