• храна

Унија за Медитеранот: Поради поскапувањето на храната, на ова подрачје може да избувнат немири

Доколку цените на храната и енергијата продолжат да растат, би можеле да избијат немири на југот и на истокот на Медитеранот, каде пред десет години избувна серија политички бунтови познати како „Арапска пролет“, предупреди првиот човек на Унијата за Медитеранот, објави Хина. „Проблемот е многу сериозен. Земјите од јужниот и источниот дел на Медитеранот се …

Унија за Медитеранот: Поради поскапувањето на храната, на ова подрачје може да избувнат немири Read More »