• хидроелектрани

Сулејмани: Тие што минатите години ја уништија Шапка сега ја прогласуваат за заштитено подрачје, бројните проекти за изградба на мали хидроелектрани

Властите во земјава со години ветуваат дека Шар Планина ќе биде прогласена за национален парк поради значителните природни вредности, но активистите алармираат дека наместо заштита, природата на Шара се уништува со сеча, пожари, но и со бројните проекти за изградба на мали хидроелектрани. Министерството за животна средина и просторно планирање информираше дека Владата ги усвои …

Сулејмани: Тие што минатите години ја уништија Шапка сега ја прогласуваат за заштитено подрачје, бројните проекти за изградба на мали хидроелектрани Read More »