• хаг

Во Хаг започнува првото судење во Специјалниот суд за Косово

Првиот случај во Специјалниот суд за Косово во Хаг, кој ги истражува судирите од 1998 до 1999 година за време на борбата за независност на поранешната српска покраина, денеска се отвора со судењето за воени злосторства на Салих Мустафа, поранешен командант на Ослободителната војска на Косово ( ОВК). Судот е формиран во 2015 година за …

Во Хаг започнува првото судење во Специјалниот суд за Косово Read More »