• фудбал

На вработените во затворите во Уганда им забраниле да гледаат фудбал, властите стравуваат дека затворениците можат да побегнат

Властите во Уганда им забранија на затворскиот персонал да користат мобилни телефони за време на Светското првенство во фудбал, нагласувајќи дека затворениците би можеле да ја искористат невнимателноста на чуварите за да организираат бегство. „Поради натпреварите на Светското првенство, нивото на внимание и претпазливост на чуварите би можело да се намали, и тоа затворениците би …

На вработените во затворите во Уганда им забраниле да гледаат фудбал, властите стравуваат дека затворениците можат да побегнат Read More »