• франција

Тротоарите во Франција само за пешаците, тротинетите со регистарска табличка

Националниот совет за безбедност на патиштата на Франција (ЦНСР) ќе препорача „законски да се дефинираат” тротоарите како резервирани за пешаци, како одговор на ризикот од судир со велосипеди или тротинети. Помошникот за мобилност на патиштата Давид Белиард изјави дека препораката уследи откако во Париз достапни се 15.000 тротинети за самопослужување, го доведе во прашање нивниот …

Тротоарите во Франција само за пешаците, тротинетите со регистарска табличка Read More »