• фонд

Шалтерските службеници – аргати во Фондот за здравство за 25 илјади денари

Само 25 илјади денари плата добиваат службениците на шалтерите во Фондот за здравство (ФЗОМ), исто како и оние што работат во канцелариите во подрачните единици и што ги одобруваат боледувањата, исплатите на породилно отсуство или рефундациите на лековите. Во тесни канцеларии, со стари и бавни компјутери, низ рацете на еден деградиран службеник на Фондот дневно …

Шалтерските службеници – аргати во Фондот за здравство за 25 илјади денари Read More »