• ундп

ИНТЕРВЈУ | Нарине Сахакјан, постојана претставничка на УНДП: Зелената економија ќе креира нови 8.000 работни места во Северна Македонија до 2030 година

Климатските промени се криза на денешницата, не на иднината. Дали луѓето го согледуваат тоа, дали се плашат од климатските промени?  – Луѓето генерално не се плашат од климатските промени. Сегашноста им е поважна од иднината и тешко можат да ја замислат иднината. За да можеме да покажеме колку е важно сега да се справиме со …

ИНТЕРВЈУ | Нарине Сахакјан, постојана претставничка на УНДП: Зелената економија ќе креира нови 8.000 работни места во Северна Македонија до 2030 година Read More »