• турција

Големи амбиции на првиот турски производител на автомобили

Гурџан Каракаш, директор на првиот турски производител на автомобили Тог, зборуваше за амбициозните цели на оваа компанија чии возила ќе почнат да се продаваат следната година. Масовното производство на првите примероци на моделот на Тог, електричен СУВ, започна минатиот месец и треба да биде завршено во првиот квартал на 2023 година. Претседателот на Турција, Реџеп …

Големи амбиции на првиот турски производител на автомобили Read More »