• тужба

Ерменија го тужеше Азербејџан пред Меѓународниот суд на правдата

Ерменија го презентираше повеќе деценискиот територијален спор со соседен Азербејџан, пред Врховниот суд на Обединетите нации. Овој повеќе децениски спор на овие две пранешни советски републики минатата година прерасна во вооружен конфликт, Во тужбата на Ерменија до Меѓународниот суд на правдата (МСП), се наведува дека Азербејџан ја прекршил меѓународната конвенција чија цел е елиминирање на …

Ерменија го тужеше Азербејџан пред Меѓународниот суд на правдата Read More »