• триглав

Љуљета Адеми од Македонија, првата жена со инвалидитет која го искачи Триглав (ФОТО)

На највисокиот словенечки врв Триглав, за прв пат се искачи жена со инвалидитет. И токму таа жена, која успеа да се искачи на 2864 метри, е од Македонија. Станува збор за Љуљета Адеми, која преку статус на социјалните мрежи го потврди овој успех. Пишува дека тоа било извонреден, но и многу опасен предизвик. „17 часа …

Љуљета Адеми од Македонија, првата жена со инвалидитет која го искачи Триглав (ФОТО) Read More »