• терористички напад

Австралија, САД, Велика Британија предупредуваат: Не одете на аеродромот во Кабул, се заканува терористички напад

Американската, австралиската и британската влада ги предупредија своите граѓани да не одат на аеродромот во Кабул поради закана од терористички напад, објавија агенциите во четвртокот кога се приближуваше рокот за евакуација. Австралиското Министерство за надворешни работи во четвртокот го ажурираше советот во кој ги предупредува луѓето да не одат на аеродромот Хамид Карзаи, а оние …

Австралија, САД, Велика Британија предупредуваат: Не одете на аеродромот во Кабул, се заканува терористички напад Read More »