• тајланд

Тајланд воведува цензура врз медуимите

Тајландската Влада забрани споделување на вести кои „предизвикуваат страв кај јавноста”, дури и да се вистинити, јави Гардијан додавајќи дека Владата се соочува со зголемени критики за начинот на кој се справува со пандемијата. Владата на Тајланд ги заостри мерките според вонредниот указ издаден пред повеќе од една година, кој првично беше насочен кон лажни вести. Според последните ограничувања, на медиумите …

Тајланд воведува цензура врз медуимите Read More »