• таргет-тврдина

Жртвите на УБК бараат парична отштета од државата

Триесет и седум новинари имаат заедничко побарување од по 10 000 евра по човек од државата Македонија за нивното незаконско прислушување кое го сторила Управата за безбедност и контраразузнавање во период од 2008 до 2015 година, дознава „Слободен печат“. Дел од нив и најавија отштетно побарување уште додека сведочеа во судскиот предмет „Таргет-Тврдина“. Предметот на …

Жртвите на УБК бараат парична отштета од државата Read More »