• странство

Саудиска Арабија овозможува аџилак за одреден број вакцинирани аџии од странство

Од утре Саудиска Арабија ќе започне постепено да прима барања од вакцинирани странски аџии за умра (мал аџилак), откако не ги прими една и пол година поради пандемијата на коронавирус, соопштија денеска локалните медиуми. Со капацитет што постепено ќе се зголеми на два милиони аџии, со 60.000 аџии месечно, Мека и Медина ќе започнат да …

Саудиска Арабија овозможува аџилак за одреден број вакцинирани аџии од странство Read More »