• стокхолм

Шведска и Чешка сметаат дека земјава треба веднаш да ги почне преговорите за членство со ЕУ

Приоритет на Стокхолм и Прага за време на нивното претседавање со Европската унија ќе биде Западен Балкан и напредок на земјите од регионот во реформите насочени кон почитување на европските вредности, најавија денеска министрите за надворешни работи на Шведска и Чешка, Ан Линде и Јакуб Кулханек. Како што јави дописникот на МИА од Белград, Чешка …

Шведска и Чешка сметаат дека земјава треба веднаш да ги почне преговорите за членство со ЕУ Read More »