• социјална реформа

Царовска: Со социјална или државна пензија веќе се опфатени над 4 илјади корисници

Креиравме социјална реформа која целосно го менува начинот на кој се грижиме за ранливите групи граѓани. Социјалната помош ја зголемивме за 300 проценти, а истовремено обезбедуваме помош и поддршка за вработување, рече министерката за труд и социјална политика Мила Царовска. -Многу ми е драго што 6 месеци по спроведување на социјалната реформа веќе 370 од …

Царовска: Со социјална или државна пензија веќе се опфатени над 4 илјади корисници Read More »