• собрание

Лани во Собранието донесени 65 закони, а годинава 175

Статистичките податоци за десеттиот мандат на Собранието, во период од 2020 до 2024 година, покажуваат дека од вкупно 52 пленарни седници, завршени се 33, а незавршени се 19. – Усвоени се вкупно 698 незавршени точки, а остануваат уште 87 за разгледување. Во 2020 година се донесени 65 закони, додека во 2021 година вкупниот број донесени …

Лани во Собранието донесени 65 закони, а годинава 175 Read More »