• смрт

Експериментален лек против ковид го намалува ризикот од смрт за 50 проценти

Експерименталниот лек против ковид-19 на компанијата Мерк и Ко, молнупиравир, ги намалува шансите за хоспитализација или смрт кај пациенти склони кон потешка инфекција за околу 50 проценти, според привремените резултати од клиничките испитувања објавени денеска.   Мерк и Ко заедно со нивниот партнер Риџбек Биотерапеутикс планираат веднаш да побараат одобрение за лекови од САД, а подоцна и …

Експериментален лек против ковид го намалува ризикот од смрт за 50 проценти Read More »