• смартфони

Епл не сака да се воведе универзален полнач за смартфони

Американскиот гигант Епл не сака да се воведе еден единствен полнач за смартфони како што бара Европскиот Парламент. Европските пратеници сметаат дека треба ЕУ да воведе единствен модел за полначи со цел да ги заштити потрошувачите. – Преголемата понуда на полначи предизвикува огромни цени за потрошувачите и генерира непотребни еколошки последици, сметаат европратеници и повикуваат …

Епл не сака да се воведе универзален полнач за смартфони Read More »