• словенија

За словенечките пратеници проширувањето на ЕУ е долгорочен, но важен процес

Словенечките пратеници Франц Богович, Тања Фајон и Клемен Грошељ истакнаа дека проширувањето на Европската унија кон Западен Балкан е долгорочен, но многу важен процес за двете страни. Во онлајн дебата организирана од Канцеларијата за врски на Европскиот парламент, тие оценија дека овонеделниот самит ЕУ-Западен Балкан претставува можност да се потврди посветеноста за проширување. Тие се …

За словенечките пратеници проширувањето на ЕУ е долгорочен, но важен процес Read More »