• сирија

ВИДЕО | Андоновиќ: Нема вечни пријатели и непријатели, има само вечни интереси, средба Ердоган Путин

Мирот зависи од турско-руските односи е главниот заклучок на средбата помеќу турскиот преседател Ердоган со рускиот лидер Владимир Путин на средбата која се одржала во црноморското одмаралиште Сочи. Поводот за средбата на двајцата лидери е ексалацијата на новите насилства во Срија , која изминатиов период беше ставена во втор план заради хаотичното повлекување на САД …

ВИДЕО | Андоновиќ: Нема вечни пријатели и непријатели, има само вечни интереси, средба Ердоган Путин Read More »