• симптоми

Зошто се случува лажно позитивен тест на ковид-19 кај (не)вакцинираните

Лажно позитивен резултат може да се појави иако не сте заразени со вирусот, според порталот „Харвард хелт“. Колку често се случува? Колку точен ќе биде резултатот од тестот зависи од голем број фактори. Понекогаш станува збор за тоа кога сте се тестирале, но важен е и факторот за тоа колку вируси имате во себе во …

Зошто се случува лажно позитивен тест на ковид-19 кај (не)вакцинираните Read More »