• секс

Што треба да знаете за сексуално преносливите болести: Дали тоа значи дека еден од партнерите е неверен?

Светскиот ден на сексуалното здравје се одбележа на 4 септември. Целта е да се сврти вниманието на сите генерации и поединци, без оглед на сексуалната ориентација, на одговорно сексуално однесување со цел да се заштити сопственото здравје, но и здравјето на нивните партнери. Терминот „сексуално преносливи инфекции“ (СПИ), ги означува инфекциите што се пренесуваат по …

Што треба да знаете за сексуално преносливите болести: Дали тоа значи дека еден од партнерите е неверен? Read More »