• северна македонија

Ризваноли: Косовската влада го отфрли проектот за гасоводот

Министерката за економија на Косово, Артане Ризваноли, објави дека Владата на Косово нема да продолжи со проектот за поврзување на земјата со постојниот гасовод во Република Северна Македонија, проект поддржан од американската ССК, пренесува Газета експрес.   Ризваноли изјави дека им се потребни повеќе информации за проектот за гасоводот за да знаат дали тоа е соодветен проект …

Ризваноли: Косовската влада го отфрли проектот за гасоводот Read More »