• свет

Нова закана на климатските промени: Исчезнати 14 проценти од коралите во светот

Светот загуби околу 14 проценти од своите корални гребени во последнава деценија, главно поради климатските промени, според новиот меѓународен извештај за состојбата на коралите во светот (ГЦРМН). Падот ги нагласува катастрофалните последици од глобалното затоплување, а истовремено нуди и надеж дека некои корални гребени може да се спасат доколку луѓето брзо се освестат и го …

Нова закана на климатските промени: Исчезнати 14 проценти од коралите во светот Read More »