• рек

РЕК бара измани во Законот за градба со кои инвеститорот треба да приложи и план за греење

Регулаторна комисија за енергетика бара во Законот за градење, при издавање на одобрение за градба, покрај урбанистички план, точно да биде наведено со што ќе се грее секој нов објект. РЕК за нивниот предлог го известило Министерството за транспорт и врски и бара тој да биде инкорпориран во законот. -Со одредбите на Законот за градење, …

РЕК бара измани во Законот за градба со кои инвеститорот треба да приложи и план за греење Read More »