• регион

ИНТЕРВЈУ Саво Манојловиќ, лидер на движењето „Крени промени“ во Србија: Уредувањето на општеството е прашање на волја, организација и стратегија, сè друго е изговор

Кога неодамна ја доби наградата од Правниот факултет на Универзитетот во Белград за најдобар докторат по уставно право и политички систем, Манојловиќ рече дека кога поединец ја окупира партијата, а партијата целото општество, се уништуваат институциите. Тогаш во парламентот нема пратеници, туку коњите на Калигула. Дали ситуацијата во српското општество е монополизирана до толкава мера …

ИНТЕРВЈУ Саво Манојловиќ, лидер на движењето „Крени промени“ во Србија: Уредувањето на општеството е прашање на волја, организација и стратегија, сè друго е изговор Read More »