• реактори

Два нови реактора: Чешкиот регулатор одобри проширување на нуклеарната централа Дуковани

Чешкиот регулатор за нуклеарна енергија денеска одобри изградба на два нови нуклеарни реакторa во електрана во близина на селото Дуковани, во централниот дел на земјата. Регулаторот СУЈБ денеска ја издаде соодветната дозвола по проценката на проектот за проширување на нуклеарката, согласно Законот за атомска енергија, што траеше една година. – Не се утврдени факти што …

Два нови реактора: Чешкиот регулатор одобри проширување на нуклеарната централа Дуковани Read More »