• раст

Економијата во процес на рехабилитација – Нема закана од инфлација и турбуленции во банкарскиот сектор

Според податоците за вториот квартал од годинава има многу висока стапка од 13,5% во однос на истиот квартал минатата години и таму се согледуваат тие цифри за високиот раст на извозот и увозот каде што припаѓаат компаниите кои што работат во ТИРЗ, изјави за Утрински брифинг проф. Марјан Петревски. На прв поглед тоа е многу …

Економијата во процес на рехабилитација – Нема закана од инфлација и турбуленции во банкарскиот сектор Read More »