• ранливи

Хаос во Британија: Удвоен бројот на смртни случаи во болниците за ментално здравје

Националната здравствена служба на Англија одбива да ги објави информациите за смртност кај хендикепираните и аутистичните пациенти, пишуваат британските медиуми. Бројот на починати во болниците за ментално здравје во Англија е удвоен од почетокот на ширењето на корона вирусот, соопштува Комисијата за квалитет на нега. Комисијата открива дека смртноста во болниците за ментално здравје се …

Хаос во Британија: Удвоен бројот на смртни случаи во болниците за ментално здравје Read More »