• радован караџиќ

Радован Караџиќ се пожали: Нездрави услови во британскиот затвор

Поранешниот лидер на босанските Срби, Радован Караџиќ, кој е осуден на доживотен затвор поради извршени воени злосторства, му се пожалил на своето семејство дека живее во нездрави услови во затворот во Велика Британија, каде што беше префрлен оваа недела, бидејќи таму има азбест, како и дека не му се почитуваат верските права. Ќерката на Караџиќ, …

Радован Караџиќ се пожали: Нездрави услови во британскиот затвор Read More »