• претседател

Шведска им забрани на родители да го крстат својот син Владимир Путин

Родителите на момче родено во Лахолм во северна Шведска поднеле до Даночната управа барање за плаќање такса за крштевање на детето, кое им било одбиено, бидејќи сакале да го наречат својот син по рускиот претседател Владимир Путин. Иако не е непознато дека шведскиот закон забранува имиња што се навредливи или може да бидат извор на …

Шведска им забрани на родители да го крстат својот син Владимир Путин Read More »