• претседателски избори

Наташа Пирц Мусар ќе биде првата жена на чело на Словенија, противкандидатот на изборите Логар призна пораз

По преброени 92 отсто од гласовите во вториот круг од претседателските избори во Словенија, резултатите покажуваат дека победи Наташа Пирц Мусар, независна кандидатка која го застапува политичкиот центар, адвокатка и бранителка на човековите права. Според сѐ уште неофицијалните резултати, таа освоила 53,98 отсто од гласовите на избирачите, додека нејзиниот конзервативен противкандидат, Анже Логар доби поддршка …

Наташа Пирц Мусар ќе биде првата жена на чело на Словенија, противкандидатот на изборите Логар призна пораз Read More »