• преименување

Град Скопје ги враќа старите имиња на Ленинова, Железничка, Мексичка, 4ти Јули и др.

Советот на Град Скопје на претстојната седница ќе расправа за имињата на 485 улици во градот. Најголем дел од овие улици досега биле именувани со број или биле именувани како краци на други поголеми улици.  По усвојувањето на оваа одлука од Советот, овие улици ќе добијат нови имиња. Новите имиња на улици, плоштади, мостови и …

Град Скопје ги враќа старите имиња на Ленинова, Железничка, Мексичка, 4ти Јули и др. Read More »