• први

Први внатрепартиски избори за претседател на СДСМ

Близу 69.000 членови на СДСМ денеска ќе избираат претседател на партијата на први директни, внатрепартиски избори. Единствен кандидат претседател е актулениот премиер и прв човек на партијата Зоран Заев. За неговата кандидатура треба да се изјаснат сите активно регистрирани членови на СДСМ. Изборите ќе се спроведат во сите 80 општински организации на СДСМ од страна …

Први внатрепартиски избори за претседател на СДСМ Read More »