• попис

Симовски за СП: Секој слободно се попиша, пописот ја отсликува реалноста

Секој граѓанин по своја слободна војла ја изрази својата етничка припадност на пописот и никој никому не му вршел никакви притисоци по ова прашање, вели директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски за „Слободен печат“, прашан да ги коментира ставовите на бугарскиот претседател Румен Радев дека на пописот им се вршел притисок на луѓето …

Симовски за СП: Секој слободно се попиша, пописот ја отсликува реалноста Read More »