• песна

Марина Туцаковиќ го предвиде распадот на Југославија со песна: Сите уметници се интуитивни

Марина Туцаковиќ, најпознатиот и најуспешниот текстописец на овие простори, почина на 19 септември, на 67 -годишна возраст. Таа беше автор на бројни хитови и соработуваше со скоро сите пејачи на сцената. Марина напиша бројни хитови на рок и народна музика, а многумина и рекоа дека ја предвидува иднината со многу свои стихови: – Чола еднаш …

Марина Туцаковиќ го предвиде распадот на Југославија со песна: Сите уметници се интуитивни Read More »