• пензии

Илија Николовски: Новата методологија ќе донесе поголеми пензии

Добро е што ќе се менува методологијата за усогласување на пензиите, оценува претседателот на Партијата на пензионери, Илија Николовски, по изјавата на премиерот Зоран Заев дека е донесена одлука за нова методолгија според која растот на пензиите ќе зависи од растот на цените, но и и од растот на просечната плата во државата. Николовски, во …

Илија Николовски: Новата методологија ќе донесе поголеми пензии Read More »