• Парламент

Исланд сепак без женско мнозинство во парламентот

Во исландскиот парламент, сепак, ќе доминираат мажи, објави државната телевизија РУВ. Прелиминарните резултати, објавени доцна во неделата, покажаа дека 33 жени се избрани во парламентот со 63 места, што го прави Исланд прва земја во Европа со мнозинство жени во парламентот. Последователно пребројување на гласовите, сепак, покажа дека нив ќе ги има 30. Сепак, тоа …

Исланд сепак без женско мнозинство во парламентот Read More »