• паркови

Уште едно две-три згради и Скопје радост ти ќе бидеш

Скопје испадна од трката за „Зелена престолнина на Европа“, објавија медиумите, а жителите зачудено запрашаа како е воопшто можно градот да бил кандидиран за ова натпреварување. Главниот град на Македонија не влезе во финалето на европските метрополи, кои можат да се пофалат со голем број паркови, дрвореди и посадено зеленило во градските квартови. Или поедноставено …

Уште едно две-три згради и Скопје радост ти ќе бидеш Read More »