• паркирани

За една недела отстранети 227 непрописно паркирани возила во Скопје

Со специјалните возила „пајак” од 6 август до вчера се отстранети вкупно 227 возила од јавните површини. Од вкупниот број непрописно паркирани и подигнати возила 18 се отстранети од зонските паркиралишта, а другите 209 возила по налог на сообраќајната полиција по основ на сторени прекршоци: паркирање на коловоз, велосипедска патека, пешачки премин, тротоар, зелена површина, …

За една недела отстранети 227 непрописно паркирани возила во Скопје Read More »