• пад

Пад на економијата на БиХ за три отсто

 Бруто домашниот производ на Босна и Херцеговина за 2020 година номинално изнесува 34,24 милијарди конвертибилни марки и во споредба со 2019 година, тој е помал за три проценти, додека реалниот пад е 3,2 проценти. Според првичните податоци на Агенцијата за статистика на БиХ, дефлаторот на БДП за 2020 година изнесува 0,2 проценти, јавија сараевски медиуми. …

Пад на економијата на БиХ за три отсто Read More »