• општина карпош

Јакимовски ветува поволности за млади брачни парови за изградба на куќи

Кандидатот на ГРОМ за градоначалник на општина Карпош Стевчо Јакимовски денеска најави проект за млади брачни парови. Планот на Јакимовски предвидува општината да обезбеди државно земјиште на кое младите брачни парови ќе можат да изградат типски куќи, за што ќе бидат ослободени и од комуналии. Јакимовски информира дека целта е да им се помогне на …

Јакимовски ветува поволности за млади брачни парови за изградба на куќи Read More »