Караџиќ ја обжали пресудата за доживотен затвор

Поранешниот лидер на босанските Срби, Радован Караџиќ, кој беше прогласен за виновен за најголемиот масакр на цивили во Европа по Втората светска војна, ја обжали пресудата на судот во Хаг, со која му беше изречена казна доживотен затвор. – Радован Караџиќ ја обжали доживотната казна, која му беше изречена на 20 март, соопшти Судот во …

Караџиќ ја обжали пресудата за доживотен затвор Read More »