• норвешка

„Сега можеме да живееме нормално“: Норвешка ги укинува сите ограничувања воведени поради ковид-19

Норвешка од денеска целосно се отвора и ги укинува мерките воведени поради пандемијата на Ковид-19, кои ги ограничија физичките контакти и блокираа голем дел од економијата. – Ова е 561 ден откако ги воведовме најстрогите мерки во Норвешка во мирно време. Сега е време да се вратиме на нашата вообичаена рутина, изјави вчера премиерката Ерна Сулберг на прес-конференција. Ограничувањата за коронавирусот ќе …

„Сега можеме да живееме нормално“: Норвешка ги укинува сите ограничувања воведени поради ковид-19 Read More »