• невработени

МТСП: 438 невработени лица ќе бидат опфатени со меркaтa за субвенционирање на плати во износ од 100.000.000 денари

 438 невработени лица ќе бидат опфатени со  меркaтa за субвенционирање на плати преку Оперативниот план на активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот. Владата на Република Северна Македонија, на последната седница, преку пренамена на средства во Оперативниот план во износ од  100.000.000 денари  обезбеди  поголем опфат на невработени лица. Со …

МТСП: 438 невработени лица ќе бидат опфатени со меркaтa за субвенционирање на плати во износ од 100.000.000 денари Read More »