Пролетта ќе започне со натпросечни температури, повеќе дожд на истокот

Потопло време со температури над просечните за еден до два степена не очекува оваа пролет, која почнува вечер во 22 часот и 58 минути. Повисоки температури ќе има особено во источните делови, каде над просекот ќе бидат и врнежите. Според прогнозите на УХМР, во април, средната месечна температура се очекува да се движи од шест …

Пролетта ќе започне со натпросечни температури, повеќе дожд на истокот Read More »