• намалување

Папата Франциск наложи намалување на платите на кардиналите и свештениците

Папата Франциск им нареди на кардиналите да ги намалат платите за 10 проценти и да им ги намалат платите на другите свештеници кои работат во Ватикан за да ги зачуваат работните места на обичните вработени, бидејќи пандемијата со ковид-19 ги погоди приходите на Римокатоличката црква. Ватикан денеска соопшти дека папата Франциск издаде указ и воведе …

Папата Франциск наложи намалување на платите на кардиналите и свештениците Read More »